Avantajele și Dezavantajele Hotelurilor vs AirBnB: Care Este Potrivit pentru Tine?

Porniți pe drum și aveți nevoie de un loc de cazare? Există atât de multe opțiuni de cazare în zilele noastre, este greu să știi care este cea mai bună pentru tine. Hotelurile și AirBnB-urile se aseamănă în multe privințe, dar oferă caracteristici și beneficii diferite. Deci pe care ar trebui să-l alegi?

Vă vom învăța tot ce trebuie să știți despre hoteluri vs AirBnB. Indiferent dacă sunteți în căutarea unor facilități, intervale de preț sau șansa de a explora noi culturi, acest articol vă va ajuta să vă luați decizia.

Ce este un hotel?

Un hotel este un loc în care poți sta o noapte sau mai multe nopți. De obicei, oferă o gamă largă de facilități, cum ar fi wifi, televizor și mic dejun.

Ce este un AirBnB?

AirBnB-urile sunt case ușor de utilizat pe care le puteți închiria pentru o anumită perioadă de timp. Ele oferă o experiență ca nimeni altul, fie că este prin personalitatea gazdei sau prin caracteristicile locației.

AirBnB-urile sunt de obicei mai ieftine decât sejururile la hotel și oferă călătorilor posibilitatea de a rămâne în orașul pe care îl vizitează.

Un AirBnB este o experiență unică, deoarece istoria și designul casei fac parte din ceea ce o face atât de specială. Oaspeții pot explora locuri noi în timp ce își experimentează propria cultură, stând în casa altcuiva.

Pro:

-Abilitatea de a avea o adevărată experiență culturală

-Oferă mai mult spațiu decât o cameră de hotel tradițională

-Există multe AirBnB interesante din care să alegi din întreaga lume

Dezavantaje:

-Dacă nu vă place să socializați cu gazdele dvs., acest lucru ar putea fi frustrant

-Nu știi niciodată ce vei primi în ceea ce privește facilitățile

Profiturile hotelurilor

Cel mai bun mod de a începe această comparație este să te uiți la avantajele hotelurilor. Unul dintre cele mai evidente beneficii ale șederii într-un hotel este că veți avea acces la facilități precum piscină, sală de sport și serviciu de concierge. Călătorii apreciază adesea că au la dispoziție aceste facilități pentru uzul lor în timpul sejurului. Hotelurile sunt de obicei mai scumpe decât AirBnB, dar depinde de locație și de perioada anului.

Hotelurile sunt, de asemenea, bune pentru călătorii de afaceri care trebuie să se afle în apropierea birourilor companiei sau a clienților, deoarece oferă acces ușor la rutele de transport, ceea ce poate face mai ușor pentru persoanele care au nevoie să împacheteze ușoară pentru călătoria lor. În plus, dacă călătoriți cu o familie sau un grup, hotelurile oferă mai multe opțiuni de cameră decât AirBnB. De obicei, într-un hotel există mai mult de un dormitor și uneori chiar și un spațiu de locuit suplimentar.

Dezavantajele hotelurilor

Există câteva dezavantaje ale hotelurilor de care ar trebui să știți înainte de a rezerva. Un motiv pentru a nu sta într-un hotel este costul; hotelurile tind să fie mai scumpe decât AirBnB. Un alt dezavantaj este lipsa intimității și a controlului asupra spațiului tău. Nu le puteți oferi oaspeților propria lor cheie, de exemplu, așa că vor trebui să vină să vă bată la ușă dacă au nevoie de ceva. Lipsa de intimitate poate duce, de asemenea, la situații incomode, cum ar fi atunci când stai cu străini care nu sunt familiarizați cu regulile de acasă.

Avantajele AirBnB

Unul dintre cele mai bune lucruri despre AirBnB este că poți sta în case deținute de localnici într-o cultură cu care nu ești familiarizat. Această experiență este posibilă deoarece AirBnB-urile sunt proprietate privată, ceea ce oferă o experiență mai autentică decât cazarea la un hotel.

În plus, AirBnB-urile sunt mai ieftine decât hotelurile. Puteți găsi un AirBnb pentru doar 9 USD pe noapte! Este mult mai ieftin decât majoritatea camerelor de hotel.

AirBnB-urile acceptă, de asemenea, animalele de companie și, de obicei, sunt dotate cu o chicinetă sau o bucătărie completă, pentru a vă găti mai ușor mesele în loc să luați masa în oraș sau să comandați room service.

Dezavantajele AirBnB

Unul dintre dezavantajele majore ale AirBnB-urilor este că nu au întotdeauna o recepție. Aceasta înseamnă că dacă aveți nevoie de ceva în timpul șederii dvs., va trebui să contactați gazda sau să găsiți singur un concierge. Dacă nu există conciergeri în zonă, ar putea fi greu să găsiți un manager AirBnB.

În plus, AirBnB-urile sunt în mod normal mai puțin costisitoare decât hotelurile. Cu toate acestea, unele AirBnB preiau până la 30% din taxa de rezervare ca comision care se poate adăuga rapid la costul total de cazare. Deși acest procent poate să nu pară prea mare, poate fi o sumă substanțială când iei în considerare câte nopți stai într-un AirBnB față de câte zile rezervi o cameră de hotel.